Rejtett kincsek Pest kapujában

HÍREK | Nincs hozzászólás

Barangolás a Gödöllői Kistérségben

Bármely irányban hagyjuk is el a fővárost, a Budapest környéki települések bőven kínálnak felfedezni valót. De talán sehol sincs annyi “rejtett kincs”, mint éppen Pest keleti kapujában, a 12 településből álló Gödöllői Kistérségben.

Kincseket rejt ez a vidék:

– azokat, amelyeket a civilizációs életformájába belefáradt ember keres: a jó levegőt, az erdők zöldjét, a falu csendjét, régmúlt idők szokásait, mesterműnek beillő öltözeteit, dalait, táncait. De keresi gyökereit is, saját történetének eredetét, az előző nemzedékek által ráhagyott értékeket, történelmének dicső – és kevésbé dicső fejezeteit, híres személyeit, akiknek életútját megismerve gazdagodhat és talán példát is meríthet mindennapjaihoz.

 

Kincseket őriz ez a vidék:

– világraszólókat, mint a Magyarország legnagyobb barokk kastélyaként ismert Gödöllői Királyi Kastély vagy 2000, ma is működő gépére büszke Mezőgazdasági Eszköz-, és Gépfejlődéstörténeti Szakmúzeum a gödöllői Szent István Egyetem területén. Vannak Magyarországon egyedülálló értékei: az ország egyetlen állandó szecessziós kiállítása Gödöllőn és egyetlen Mária Múzeuma, Máriabesnyőn, az országos Cserkész Gyűjtemény és az ország legrégibb kőszínházának tartott Gödöllői Barokk Színház.

 

Kincseket ad ez a vidék:

– melyek a testet és lelket egyszerre töltik fel energiával az érintetlen erdők, lágy hajlatú dombok között megbúvó völgyek változatos táján.

 

Kincskeresésre hívjuk Önt a Gödöllői Kistérségbe, mert nyugalmat árasztó városaiban, barátságos falvaiban szívesen látott vendég az utazó.

 

Ajánlott túraútvonalunk azok számára készült, akik autóval szeretnék körbejárni a Gödöllői Kistérséget. Az autós körtúra állomásait a közúton megközelítés sorrendjében felfűzött települések adják: Csömör – Kerepes – Kistarcsa – Nagytarcsa – Pécel – Isaszeg – Dány – Zsámbok – Vácszentlászló – Gödöllő – Valkó – Szada

 

Jó barangolást, szép élményeket és szívélyes vendéglátókat kíván Önnek a

 

Gödöllői Kistérség Önkormányzatainak

Többcélú Kistérségi Társulása

 

 

Szóljon hozzá!

©2013 idStudio & SMThemes.com

  .