PM_CSAPVÍZGAZD_2018/58 VALKÓ NAGYKÖZSÉG BELTERÜLETÉN FELSZÍNI CSAPADÉKVÍZ-ELVEZETŐ LÉTESÍTMÉNYEK FEJLESZTÉSE

HÍREK§ ÖNKORMÁNYZAT§ PÁLYÁZATOK

A településen megkezdődött a PM_CSAPVÍZGAZD_2018/58 számú „Valkó Nagyközség belterületén felszíni csapadékvíz-elvezető létesítmények fejlesztése” című projektének megvalósítása. Valkó Nagyközség Önkormányzata a Pénzügyminisztérium által összesen 243 974 476 Ft vissza nem térítendő támogatásban részesült a pályázat keretében, melynek örömhírét térségünk országgyűlési képviselője Czerván György Úr közölt velünk.

A pályázatunk arról szól, hogy a csapadékvíz rendszer hiányosságából fakadó kockázatoknak a mértékét jelentősen tudjuk csökkenteni, illetve a csapadék és egyéb beömlő vizet el tudjuk vezetni ezeken a rendszereken. A fejlesztés érinti a Hajta patak valkói ágának egy részét, az Isaszegi utcát, a Vörösmarty utcát, a Kossuth utcát, valamint épül majd egy záportározó az Isaszegi utca végén, külterületen.

A munkálatok az Isaszegi úton fognak kezdődni, ahol is betonelemeket fognak elhelyezni az árokba és az út végén pedig záportározót építenek, amely az előbb említett betonárok elemekkel lesznek összekötve és kivezeti a vizet a Szabadság útra. A következő szakasz a tervek szerint a Kossuth utca és a Rét köz vízelvezető elemeinek beépítése lesz, melyet a Vörösmarty utca fog követni.

A beruházás kapcsán a munkálatok ideje alatt esetlegesen okozott kényelmetlenségekért szíves elnézésüket, de támogató belátásukat is kérjük, hiszen ezek mind Önökért és egy élhetőbb településéért készülnek.

A projekt várható befejezésének időpontja: 2021. november 30.

VALKÓI HÍRMONDÓ – 2020. XV. ÉVFOLYAM 1. szám – MÁJUS

Címke:  

©2013 idStudio & SMThemes.com