Ez történt 2012-ben…

HÍREK | Nincs hozzászólás

01Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat – Valkó

Ez történt 2012-ben…

 

2012-ben a Családsegítő Szolgálat a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettel történő együttműködés keretében három alkalommal osztott élelmiszeradományt a településen, és közel 6000kg adományt kapott Valkó rászoruló lakossága.

02Köszönjük az önkormányzat segítségét a lakosság kiértesítésében, az adomány szállításában, a helyiség biztosításában és az osztáskor nyújtott kétkezi segítség tekintetében egyaránt! Nem győzzük elégszer hangsúlyozni, hogy a családsegítő szolgálat nem lát bele a valkói lakosok pénztárcájába, hűtőszekrényébe. Aki sérelmezi, hogy részére a 2012-es évben nem juttattunk adományt, és köszönettel fogadná azt, jelezze ezt számunkra, hogy segíthessünk. Bízunk benne, hogy 2013-ban is tudjuk majd támogatni Valkó hátrányos helyzetű családjait!

2012-ben az Erzsébet program keretében 10 gyermeket vittünk táborozni Vajtára, ahol egy hetet töltöttünk. A pályázat önrészének kifizetését az önkormányzat átvállalta, amit ezúton is köszönünk a táborozó gyermekek és szüleik nevében. Nagyon jól éreztük magunkat, ezért 2013-ban is pályázunk, hogy ha lehetőség lesz rá, újabb felejthetetlen tábori élményt nyújthassunk néhány gyermeknek.

A tavalyi évben sikeresen elkezdődött a falun belül történő ruhaadományozás. A Családsegítő Szolgálat irodájában gyűjtött kinőtt, megunt ruhák kiosztására a Karácsonyi ünnepek előtt került sor. A ruhabörze hatalmas érdeklődésre tartott számot, és a lakosok kérésére amint lehetőségünk engedi, a börzét megismételjük. Ezúton is kérünk mindenkit, ahelyett, hogy a szemétbe dobná, hozza be hozzánk kinőtt ruháit, megunt játékait, elolvasott könyveit, szükségtelenné vált bútorait, hogy a rászorulók között kioszthassuk. Továbbra is szívesen fogadunk babaholmit (ruhát, babakocsit, kiságyat, játékot); ezekre a holmikra van a legnagyobb igény, szükség.

03

A gyermekjóléti feladatoknál nagy problémát jelentett a 18 év alatti gyermekek igazolatlan iskolai mulasztásának problémája, aminek számos következménye van.  10 óra igazolatlan mulasztás felett a Gyermekjóléti Szolgálat családgondozójának kötelessége felvenni a kapcsolatot a családdal, és intézkedési tervet készítenie; 50 óra igazolatlan hiányzás felett pedig a Gyámhivatal az iskola értesítésére kezdeményezi a családi pótlék folyósításának szüneteltetését, ami sok család számára tovább nehezíti a gyermek egyébként is magas költséggel járó iskoláztatását, illetve esetenként a gyermekvédelembe vételét eredményezheti. Kérjük a szülőket, hogy fokozottan kísérjék figyelemmel a gyermekük iskolai hiányzásának alakulását, tartsák a kapcsolatot az iskolával, az osztályfőnökkel; és az igazolatlan hiányzások megszüntetése érdekében működjenek együtt a családgondozóval.

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat ügyfélfogadása:
Hétfő: 800-1200, Kedd: 800-1200, Szerda: 800-1800, Csütörtök: -, Péntek: 800-1000

Elérhetőségeink:

Morvai Brigitta
családgondozó

www.szocialisszolgaltato.hu

Szóljon hozzá!

©2013 idStudio & SMThemes.com

  .