Mikoviny Sámuel (1700-1750) térképe

TÖRTÉNELMI TÉRKÉPEK

Sajnos a Google Chrome böngésző nem támogatja ezen bővítmények használatát! A mai napon (2016.04.25.) működik az IE, FireFox és a Safari böngészőkkel!


t_1700-1750ms_v2

Online megtekintés (HD View)

Mikoviny (Mikovini) Sámuel (Ábelfalva, 1698 körül – Trencsén mellett, 1750. március 23.), magyar matematikus, mérnök, földmérő, tanár, a magyar térképészet megalapítója. Két nemzet a magyar és a szlovák büszkesége.

A 18. század jelentős magyar polihisztora, szerteágazó tevékenysége nagy hatással volt a tudományos életre, ő tekinthető a magyar térképészet megalapítójának, nagy jelentőségűek folyószabályozási és mocsárlecsapolási munkái, továbbá úttörő szerepet játszott a hazai műszaki felsőoktatás megteremtésében.

Azok közé a tiszteletre méltó alkotók közé tartozik, akiknek a művei nem hullottak ki az idő rostáján. Háromszáz éve – a török háborúkban és a Rákóczi-féle szabadságharcban tönkrement Magyarországon született, és az új hazát, a „Hungaria Nova”-t felépítő generációnak egyik legkiválóbb tagja lett. Keze nyomán az „Új Magyarország” a térképeken is új képet öltött. – írja Deák Antal András.

Mikoviny Sámuel

 

„A Microsoft több innovatív fotós projekten is dolgozik, amelyek közül a HDView a cég saját webes térképszolgáltatására épül (maps.live.com) és annak motorját és kezelőfelületét használja. A fejlesztők ebből a rengeteg fotóból állítottak össze egy nagy képet, amely (bizonyos) határok között szabadon kicsinyíthető és nagyítható – ennek köszönhetően félelmetesen részletes. Az így létrejött több gigapixel felbontású óriásfelvételek megdöbbentő minőségűek, legalább egy nagyságrenddel látványosabbak, mint a műholdról készített fotók.”  (pcworld.hu)

HDView

 

www.idStudio.tk

©2013 idStudio & SMThemes.com