VALKÓ HULLADÉKGYŰJTÉSI RENDJE (2019)

HÍREK

Kedves Ügyfeleink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Valkó településen házhoz menő zöldhulladék gyűjtést végez a Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft. április 1-től november 30-ig terjedő időszakban. A gyűjtés rendjéről a lentebb található gyűjtési naptárból vagy a www.zoldhid.hu weboldalon tájékozódhatnak a lakosok.

Az aktuális gyűjtési napokat az alább feltüntetett gyűjtési naptárban tudják figyelemmel követni.

Kérjük, hulladékaikat legkésőbb a gyűjtési napon reggel 6:00-ig szíveskedjenek kihelyezni!

Kérjük, ügyeljen rá, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön!

  • Szelektív hulladék gyűjtés: 2 hetente, páratlan hét pénteki napja
  • Zöldhulladék gyűjtés: 4 hetente, páros hét pénteki napja

 

 

A speciális, biológiailag lebomló 110 l-es zöldhulladék-gyűjtő zsák a lakosság számára bruttó 50 Ft/db áron elérhető az alábbi értékesítési ponton:

  • Műszaki-Mezőgazdasági Bolt – Kossuth utca 2.

A zöldhulladék gyűjtésének rendjét a település önkormányzata és a közszolgáltató között létrejött szerződés ide vonatkozó pontja, valamint a vonatkozó helyi önkormányzati rendelet is szabályozza.

Kérjük az alábbi rendelkezés betartása mellett helyezzék ki a hulladékot, hogy az elszállítás zökkenőmentesen történjen:

Valkó Nagyközség Önkormányzatával kötött Hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződés értelmében a Közszolgáltató, az Önkormányzat közigazgatási területén háztartásonkénti zöldhulladék gyűjtést végez. A zöldhulladék gyűjtés, a Közszolgáltató által rendszeresített, egyedileg jelölt, biológiailag lebomló, legalább 110 liter űrtartalmú zöldhulladék gyűjtő zsák alkalmazásával történik. Egy ingatlan esetében, a kijelölt gyűjtési napon, legfeljebb 10 db zöldhulladék gyűjtő zsák helyezhető a közterületre. A biológiailag lebomló zöldhulladék gyűjtő zsák alkalmazásán felül úgynevezett kötegelt elszállítás is biztosított. A kötegelés azt jelenti, hogy az ingatlanhasználó által kihelyezett zöldhulladék nem ömlesztve, hanem legalább egy ponton összekötve kerül kihelyezésre. Az összekötegelt gallyak, ágak átmérője maximum 6 cm, hossza maximum 150 cm, a kötegek max. térfogata 1m3 lehet.

A zöldhulladék elsősorban zöldfelületeken, kertekben képződő biológiailag lebomló hulladék (pl. a falevél, az elpusztult növényi maradványok, a gyomok, a gallyak, a nyesedékek, illetve a fűkaszálék).

További információk:

www.zoldhid.hu
[email protected]
facebook.com/www.zoldhid.hu
Együttműködését előre is köszönjük!
Zöld Híd B.I.G.G. Nonprofit Kft.

©2013 idStudio & SMThemes.com


ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ