NAV EXPRESSZ Új szolgáltatás magánszemélyeknek

HÍREK | Nincs hozzászólás

nav_logo(1) másolata

S A J T Ó K Ö Z L E M É N Y

Budapest, 2013. március 26.

NAV EXPRESSZ
Új szolgáltatás magánszemélyeknek
 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal új szolgáltatásával mindenki egyszerűen, néhány kattintással telepíteni tudja számítógépére azokat a programokat, amelyek a személyijövedelemadó-bevallás elkészítéséhez szükségesek.

A www.nav.gov.hu honlapon lévő „SZJA” feliratú képre kattintva indítható el a programok telepítése. A telepítés megkezdése előtt a háttérben futó program automatikusan megvizsgálja, hogy a szükséges Java futtató környezet rendelkezésre áll-e.

Amennyiben valakinek számítógépén nincs telepítve a Java, vagy az nem megfelelő verziójú, a megjelenő képernyőn elhelyezett link lehetőséget biztosít arra, hogy egyetlen kattintással telepíthesse a Java-keretrendszert. Az eredetileg angol felirat magyarra fordítva jelenik meg.

Akinek a számítógépén a megfelelő Java környezet már rendelkezésre áll, annak a következő képernyőn található, „ÁNYK – 1253 és aktív súgó telepítése” menüpontra történő kattintással letöltődik a bevallás programja. A telepítés befejezésekor a 2012. évre vonatkozó személyijövedelemadó-bevallás automatikusan megnyílik és kitölthetővé válik.

Az új szolgáltatás előnye, hogy a letöltés nem igényel számítástechnikai és idegennyelvi ismereteket, a program bármikor újraindítható, futtatható. A félig kitöltött bevallás megnyitható, a végleges kitöltés után kinyomtatható. Ügyfélkapuval rendelkezők pedig elektronikus úton el is küldhetik bevallásukat a NAV-nak.

Az elmúlt évben a személyijövedelemadó-bevallást benyújtó közép-magyarországi magánszemélyek 80%-a használta a bevalláskitöltő programot.

Nemzeti Adó- és Vámhivatal
Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága

1132 Budapest, Váci út 48/C-D.

Telefon: 1/412-5400

Szóljon hozzá!

©2013 idStudio & SMThemes.com

  .