Március 10-től (csütörtökönként) újra megjelenik a Sportszelet!

HÍREK

MÁTÓL ÚJRA: SPORTSZELET!

Újra itt van – újra itt (is) vagyunk!

Élre kívánkozó (újság)hír: 2016-ban is megjelenik a Sportszelet. Aggodalmaskodó telefonhívások, megannyi érdeklődés, üzenetek, szóbeszédek is jelezték felénk: lapunk életben maradásáért sokan izgultak, aggódtak, szorítottak. Nemhiába. A Sportszelet élt, él és – ha mindannyian a magunk lehetőségei, felelőssége szerint majd eleget teszünk is érte – élni is fog!

  • sport-szelet.hu

1993 novemberében Budapesti Foci néven kezdődött, 2003 tavasza óta – megszakítás nélkül – Sportszelet megnevezés alatt jelenik meg hol sűrűbb (jellemzően hetente kétszer), hol ritkább (heti egy alkalommal) ütemezésben a Pest megyei amatőr és utánpótlás labdarúgás fóruma. Csak a történeti hűség kedvéért: a jelenlegi néven a történeti első lapszám 1996. március 20-án, azaz idestova kereken húsz esztendeje látott napvilágot Kistarcsán.

webre_Sportszelet-megjelenes-hirdetese_20160310_VB

Az újság jövőjének biztosítását célzó előkészületeink a múlt héten révbe értek, így kijelenthető: a Sportszelet változatlanul szolgálhatja a Pest megyei labdarúgást. A Magyar Labdarúgó Szövetség annak Pest Megyei Igazgatósága által – mint ahogy eddig, úgy ezután is – biztosítja a szükséges feltételeket ahhoz, hogy a régió utánpótlás és amatőr futballjának jól ismert, közkedvelt fóruma, a Sportszelet a jövőben is állandó, hiteles, megbízható, elfogulatlan, állandó médiafelületként álljon a megyei sportszervezetek és tagjaik, a sportszerető közvélemény, a játékvezetők, a szponzorok és a szövetség képviselőinek rendelkezésére.

Mi változott tavaly ősz vége óta a Sportszelet életében?
A legfontosabb: március elejére megszűnt a bizonytalanság, amit a hosszú távú szerződés – a kiadó és a mindenkori Pest megyei futballszervezetek (PMLSZ, MLSZ PMI) között 2006 óta élt folyamatosan a sajtómegjelenést szolgáló együttműködés – 2015. december 31-ei „kifutása” idézett elő. Eldőlt: mostantól közvetlenül az MLSZ Pest Megyei Igazgatósága felel a lap kiadásáért – annak mind gazdasági, mind szakmai vonatkozásában. Az újság tehát – annak küldetése, célja értelmében – „hazatér”. Oda, ahonnan puszta létezése értelmet nyer, és akként, ahogy hatását leginkább kifejtheti: az amatőr és utánpótlás labdarúgást irányító szervezet stratégiai kommunikációs csatornájaként. A játék népszerűsítése, a játékban résztvevők „pártfogása”, az események tudósítása, a sportélmények közkinccsé tétele, a futballkultúra építése, fejlesztése és közvetítése érdekében.

Az idén tavasszal végbe menő szervezeti átalakulás személyi változásokkal is jár. A Sportszelet szakmai irányítását mostantól – egyelőre nyárig – háromtagú szerkesztőbizottság veszi át (egyéb igazgatósági feladataik mellett), köztük Adamcsek András lapalapító-társam, továbbá Lázár Lajos személyében egykori Nemzeti Sport-szerkesztő, korábbi MLSZ-elnökségi tag, ismert, rutinos sportújságíró, lapunk állandó munkatársa. A Sportszelet főszerkesztői feladatait 2007. szeptember 28-tól ellátó legrégebbi kollégánk, B. Nagy Zoltán a jövőben olvasó- és tördelőszerkesztőként változatlanul a lapkészítés felelősségteljes feladatainak garmadáját látja el.

Az előttünk álló – átmenetinek tekinthető – időszakban a Sportszelet hetente egyszer, csütörtökönként fog megjelenni, oldalain kiemelt helyet szánva a Pest megyei felnőtt és utánpótlás-bajnokságoknak, a megyei futballélet érdekességeinek, az olvasók számára leginkább érdeklődésre számot tartó egyéb tartalmaknak.
Vegyék, vigyék, terjesszék a Sportszeletet minél többet, minél többen!

Benkő Tamás
szerkesztőbizottsági tag,
az MLSZ Pest megyei igazgatója

Címke:  

©2013 idStudio & SMThemes.com

  .