MÁR CSAK EGY HÓNAPIG VÁLTHATÓK BE AZ 1 ÉS 2 FORINTOS ÉRMÉK

HÍREK | Nincs hozzászólás

2013. február 28. után már a jegybankban sem válthatók be a forgalomból bevont érmék

Budapest, 2013. január 25. — A 2008. március 1-jén forgalomból bevont 1 és 2 forintos érmék törvényes fizetőeszközre történő átváltása — az MNB törvény által biztosított 5 éves átváltási időszak lejártával — 2013. február 28-ig lehetséges. Ezt követően erre nem lesz mód. Az 1 és 2 forintos érmék bevonása nemzetgazdasági szinten minden évben 3-4 milliárd forint megtakarítást eredményez.

 

bevaltas_banner

 

A Magyar Nemzeti Bank 2008. március 1-jén vonta be a forgalomból az 1 és 2 forintos érméket; a döntés nemzetgazdasági szinten 3-4 milliárd forintos megtakarítást eredményez. Az érmék törvényes fizetőeszközre történő átváltása — az MNB törvény által biztosított 5 éves átváltási időszak lejártával — már csak alig egy hónapig, 2013. február 28-áig lehetséges.

 

Az 1 és 2 forintos érmék fenti időpontig történő átváltását a Magyar Nemzeti Bank budapesti lakossági pénztárában (Budapest, V. ker. Kiss Ernő u. 1.), díjmentesen végzi. A jegybank mellett egyes kereskedelmi bankok és a posta kijelölt budapesti és vidéki fiókjai szintén átváltják az 1 és 2 forintos érméket. Az említett intézményeknél történő átváltásról, annak esetenként változó, a 2013. február 28-i végső határidőt megelőző határidejéről, illetve a felszámolható díjakról célszerű a bankfiókoknál, postahivataloknál előzetesen érdeklődni.

 

További információk a Gyakran Ismételt Kérdések és Válaszok gyűjteményében, ide kattintva olvashatók.

 

MAGYAR NEMZETI BANK
Kommunikáció

GYAKRAN ISMÉTELT KÉRDÉSEK ÉS VÁLASZOK GYŰJTEMÉNYE AZ 1 ÉS 2 FORINTOS ÉRMÉK BEVONÁSÁRÓL (*.pdf) (244)

Szóljon hozzá!

©2013 idStudio & SMThemes.com

  .