K Ö Z L E M É N Y

HÍREK | Nincs hozzászólás

Valkó Nagyközség Önkormányzat nevében a Valkó, Fő téren 2013. szeptember 21. napján a JOBBIK Magyarországi Mozgalom által tartott gyűléssel kapcsolatosan az alábbi közleményt adjuk ki:

A gyülekezési jog alkotmányos alapelvét figyelembe véve, az önkormányzat tiszteletben tartja a gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvényt, miszerint a gyülekezési jog gyakorlása keretében békés rendezvények tarthatók, amelyeken a résztvevők véleményüket szabadon kinyilváníthatják.

Az önkormányzathoz, mint a Fő tér tulajdonosához a gyűlés szervezőitől írásbeli közterület-foglalási kérelem nem érkezett. Hozzájárulásunk nélkül, csak a rendőrséghez bejelentve lett a rendezvény a fenti időpontban megtartva. Ez már elegendő volt annak megtartásához, tehát az Önkormányzatnak nem volt jogi alapja ezt meggátolni.

Valkó Nagyközség Önkormányzata, mint a Fő tér tulajdonosa nem támogatta a 2013. 09. 21. napján tartott Jobbik által tartott gyűlést.

Az önkormányzat nem ért egyet olyan rendezvény tartásával, amely a békés egymás mellett élés elleni hangulatkeltésre alkalmas. Az önkormányzat elítél minden olyan magatartást, amely bárki testi épségét vagyonát veszélyezteti, függetlenül a nemzetiségi hovatartozástól. Eddig is és a jövőben is minden eszközzel fellép a bűnözés ellen. Elfogadhatatlannak tartja azonban, hogy bármely csoport, vagy politikai párt hangulatkeltésre használjon fel egyéni sérelmeket. Ismereteink szerint ez utóbbi történt itt is.

 

        Valkó Nagyközség Önkormányzata

 

Szóljon hozzá!

©2013 idStudio & SMThemes.com

  .