Február 18-tól két héten át szigorúbba​n ellenőrzik a dohányosok​at

HÍREK | Nincs hozzászólás

A nemdohányzók védelmében indít jövő hétfőtől kéthetes átfogó, országos ellenőrzést a tisztiorvosi szolgálat – jelentette be a helyettes tiszti főorvos pénteken Budapesten.

Szabó Enikő sajtótájékoztatóján elmondta: közterületeket, vendéglátó- és szórakozóhelyeket, hivatalokat és bevásárlóközpontokat ellenőriznek majd, hogy betartják-e ott a nemdohányzók védelméről szóló törvény előírásait.

no-smoking-sign-256

A dohányzási szabályok betartásának ellenőrzése nem csak a hétköznapokra és a napi munkaidőre korlátozódik majd – hangsúlyozta Szabó Enikő, hozzátéve, a közegészségügyi felügyelők hétvégenként és éjszakánként is ellenőriznek majd.

Közölte: a kampányszerű akciókon kívül is rendszeresen ellenőriznek a tisztiorvosi szolgálat munkatársai, a jogszabály tavaly január elsejei szigorítása óta 57 500 ellenőrzést végeztek, és a három hónapos türelmi idő lejárta után 12 millió forintnyi bírságot szabtak ki. A szakember kiemelte, hogy azokra a helyekre többször is visszamennek ellenőrizni, ahol korábban valamilyen szabálytalanságot találtak.

A legtöbb kihágást a vendéglátó- és szórakozóhelyeken, valamint a közterületeken tapasztalták az ellenőrök, de szabtak ki bírságot felsőoktatási intézményben és sportcentrumban is – mondta el Szabó Enikő.

A szállodákban tartott vizsgálatok során megállapították, hogy a szálláshelyek a törvény betartását illetően nem térnek el az átlagtól, mintegy ezer szállodából hatban találtak valamilyen problémát.

MTI

Szóljon hozzá!

©2013 idStudio & SMThemes.com

  .