Erdőlátogatás korlátozása a Valkói Erdészet területén

HÍREK | Nincs hozzászólás

valko

Szeptemberben kezdődnek a gímbika vadászatok a Pilisi Parkerdő Zrt. Valkói Erdészetének területén. A vadászatok biztonsága és eredményessége érdekében szeptember 11-30-ig a Valkói Erdészet a térképen jelölt Bag, Valkó, Isaszeg, Gödöllő, Vácszentlászló, Dány határában lévő erdőkben az erdőlátogatás teljes korlátozását rendeli el, beleértve a jelzett turistautakat is! A térségben kirándulást, erdei kikapcsolódást tervezőknek az erdészet ebben az időszakban javasolja az ingyenesen látogatható Gödöllői Erdészeti Arborétum felkeresését.
 Gödöllői- dombság erdeiben jelentős nagyvadállomány él, az összes hazai nagyvadfaj megtalálható itt. Szeptember a gímszarvas nászának, a bőgésnek az időszaka. Ekkorra tisztítják le agancsaikat a bikák, és korábbi rejtőzködő életmódjukat feladva tehenek után kutatnak. A vadászatok során különleges élmény a szarvasok megfigyelése, kilövésre egyes egyedek esetén csak ezután kerülhet sor.
A Valkói Erdészet erdész és vadász szakemberei már korábban előkészítették a vadászatokat, igyekezve a legkisebb időtartamra szűkíteni az erdő lezárásának időtartamát. Fontos, hogy a kirándulók betartsák a teljes korlátozást, hiszen ellenkező esetben veszélyeztetik a hosszas és bonyolult szervezést, előkészítést igényelő feladat végrehajtását.
A térségben kirándulni, pihenni vágyókat szeptemberben is 8:00-18:00-ig minden nap fogadja a Valkói Erdészet kelezésében lévő 350 ha alapterületű Gödöllői Erdészeti Arborétum játszóterével, tűzrakóhelyeivel, pad-asztal garnitúrákkal.

 

térkép

 

Szóljon hozzá!

©2013 idStudio & SMThemes.com

  .