Ebzárlat és legeltetési tilalom!

HÍREK

Elsőfokú állategészségügyi hatósági joqkörömben meghoztam az alábbi

 

H A T Á R O Z A T O T.

A vörös rókák veszettség elleni orális immunizálása miatt, a csalétek vakcina kiszórásának időpontjától – amely Pest megyében (időjárás függvényében) meghatározott területeken 2014. április 05. és 10. közötti időpontra tervezett – számított 14 napig

ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el.

 

Az elrendelt járványügyi intézkedésben érintett települések:

 

Az ebzárlat tartama alatt:
• a tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.
• kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni.
• a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.
• az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek. a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére, mentesek a fentiekben foglalt korlátozás alól.
• az ebzárlat alatt befogott, kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartamára.
• az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

Felhívjuk az érintett települések Önkormányzatát, hogy az elrendelt intézkedésekről a helyi lakosságot a lehető legszélesebb körben, hirdetmény útján is tájékoztassák.

2100 Gödöllő, Kollán Sándor u. 1
Telefon: (06-28) 512-465 Fax: (06-28) 512-466
E-mail:go[email protected] Web: http://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest

©2013 idStudio & SMThemes.com

  .