Ebzárlat és legeltetési tilalom 2015!

HÍREK

A vörös rókák veszettség elleni orális immunizálása miatt, a csalétek vakcina kiszórásának időpontjától – amely Pest megyében (időjárás függvényében) meghatározott területeken 2015. március 28 . és április 02; közötti időszakra esik -és annak utolsó napjától számított 21 napig, azaz

2015 március 28-tól április 23-ig

ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelek el.

Az elrendelt járványügyi intézkedésben érintett települések:
Aszód, Bag, Csömör, Dány, Domony, Erdőkertes , Galgahévíz, Galgamácsa, Gödöllő, Hévízgyörk, Iklad, Isaszeg, Kartal, Kerepes, Kistarcsa, Mogyoród, Nagytarcsa, Pécel, Szada, Tura, Valkó, Vácegres, Vácszentlászló, Veresegyház, Verseg, Zsámbok.

Az ebzárlat tartama alatt:

  • a tartási helyén minden kutyát és macskát elzárva, illetőleg a kutyákat megkötve úgy kell tartani, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek; zárt udvarban a kutyák elzárás át vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek .
  • kutyát tartási helyéről csak pórázon ‘vezetve és szájkosárral szabad kivinni,
  • a település területéről kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező kutyát vagy macskát a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.
  • az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek. a fegyveres erők és a fegyveres testületek ebei, a katasztrófa-mentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a fentiekben foglalt korlátozás alól.
  • az ebzárat alatt befogott, kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni az ebzárlat időtartalmára.
  • az ebzártat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható.

 

 

2100 Gödöllő, Kotlán Sándor u. 1
Telefon: (06-28) 512-465 Fax: (06-28) 512-466
E-mail: [email protected] Web: http://www.kormanyhivatal.hu/hu/pest

©2013 idStudio & SMThemes.com